Baby en peuter

Bij baby’s en peuters is het zeer dankbaar om homeopatische middelen in te zetten. Bij oorpijn en/of oorontsteking kan een homeopathisch middel de pijn meteen verhelpen. Ook ‘s avonds kan door de moeder gebeld worden, zodat het middel opgehaald kan worden.
Iedere moeder/vader kent de nachten waarin we rondlopen met een kind in de periode dat ze tanden krijgen. Ze kunnen er flink ziek van zijn. Door het juiste homeopathische middel komen de tanden sneller naar buiten.

Sommige baby’s reageren  op vaccinaties, b.v. met benauwdheid of huiduitslag.
Vooral als het in de familie voorkomt.

De kleintjes kunnen allerlei soorten huidklachten hebben zoals luieruitslag of rode uitslag op de wangetjes of eczeem in de knie en elleboogholten.

Hier nog een verschil tussen acute en chronische klachten.
Acuut : als een peuter een pseudocroup aanval heeft, negen van de tien keer  ‘s avonds  rond 11 uur, haalt het juiste middel hem direct uit de verstikkende hoest. Koorts is een belangrijk onderdeel van het ziektebeeld, want het ene kind huppelt rond tijdens de koorts en het andere kind ligt kreunend in bed, dit verschil is belangrijk voor de homeopaat.

Chronisch: als kinderen bronchitus of astma hebben neemt dat meer tijd in beslag ,dat betekent om de 2 maanden een nieuwe afspraak. Tussendoor is  er contact over het kind via mail of per telefoon.