Bevalling

Een maand voor de uitgerekende datum huurt  men een box geneesmiddelen. Deze box bestaat uit 40 middelen die speciaal zijn uitgezocht om te gebruiken tijdens en na de bevalling.  Bijvoorbeeld wanneer er rugweeën zijn of  te zwakke weeen, als de ontsluiting niet vordert, ook als de moeder veel bloed verliest.
De partner of degene die bij de bevalling is kan mij bellen en ik zoek het passende middel welke uit de homeopatischie box  gegeven kan worden.

Bij een borstontsteking of tepelkloven werkt het betreffende middel heel snel zodat je borstvoeding
kan blijven geven.  Bij ontstekingen van b.v. een ruptuur of een scheurtje of knip wordt  uitwendig hypercal tinctuur gebruikt met zeer goed resultaat.

Natuurlijk kan er ook een middel worden ingezet als de baby symptomen heeft  zoals darmkrampjes of cyanose [ blauwzucht ] , of als de baby de borstvoeding weigert of bij overmatig spugen.Bij pijnstilling en na een keizersnede zie je vaak dat de baby in slaap valt tijdens het drinken of juist heel onrustig is. De ontlasting kan ook moeizaam zijn. Wat ik vaak in de praktijk tegenkom is slapeloosheid van de baby.

Men houdt het homeopatischie doosje tot zes weken na de bevalling. Als men dat wil kan men met 6 weken met de baby op consult komen voordat de vaccinatie periode aanbreekt.