Volwassenen

Homeopathie werkt op de gehele mens dus ook op het mentaal en emotionele vlak.
Hierin kan ik dus goed mensen begeleiden met een burn-out, wat veelvuldig voorkomt zelfs bij hele jonge mensen.  Verbazend veel mensen slikken antidepressiva, wil men dit afbouwen, dan zijn homeopathische middelen bij uitstek geschikt om de oorzaak aan te pakken.

Een chronische aandoening die acuut kan opleven is bv blaasontsteking.
Een vrouw die voor  haar steeds terugkerende blaasontsteking al 10 jaar een paar keer per jaar antibiotica neemt,omdat de symptomen keer op keer onderdrukt worden kan ze een nierbekkenontsteking ontwikkelen.De  klacht verplaatst zich naar een dieper niveau.
Omdat alle blaasontstekingen alsmaar  zijn onderdrukt met antibiotica.Als er een blaasontsteking terugkomt is deze snel te herstellen met
het juist gekozen homeopatische middel. Ik heb wel vrouwen in de praktijk gehad die meer dan 10 jaar jaarlijks blaasontstekingen kregen en antibiotica slikten. Na een jaar om de twee maanden een consult, dus zes consulten per jaar, zijn de blaasontstekingen verbeterd en als het toch na jaren weer de kop op steekt, is het met een middel snel te verhelpen. Hiermee verdwijnt ook de moeheid die men heeft na langdurig antibiotica gebruik.

Wat natuurlijk ook veel voorkomt zijn vaginale klachten als schimmelinfecties, candida of jeuk, veel vrouwen hebben hier ook vaak antibiotica voor gebruikt en steeds komt het terug, met homeopatische middelen kan dit helemaal verdwijnen.

Een ander voorbeeld is hoge bloeddruk of een te hoog cholesterol , dit zijn  chronische klachten die men vaak al heel lang heeft. Als men daarvoor naar een homeopaat gaat is het de bedoeling om een keer in de  twee maanden een consult te  doen en dat ongeveer anderhalf jaar lang. Als men dan de bloeddruk[cholesterol] meet is het negen van de tien keer gezakt. Dit vraagt echt tijd, het is onwerkelijk om te denken dat dit een twee drie  is opgelost. Hoofdpijn heeft ook meerdere consulten nodig.

Dit geldt ook voor psychische klachten. Wat in deze  tijd regelmatig  voorkomt, zijn mensen die na jaren een  baan of  een eigen bedrijf te hebben gehad ineens ontslagen worden of failliet gaan, dan in een  neerwaartse spiraal raken, die ieder op zijn eigen wijze heeft , hoeveel mensen leven tegenwoordig met de angst dat ze hun baan kunnen verliezen of jonge mensen die niet weten wat ze willen , studie of werk, dan paniekaanvallen krijgen.

Ik zie ook mensen die overwerkt zijn omdat er inmiddels zoveel gereorganiseerd wordt of er mensen ontslagen worden, dat anderen al het werk op hun bord krijgen , er niets van durven te  zeggen omdat ze bang zijn ontslagen te worden. Daar ontstaan klachten als
vermoeidheid, slecht slapen, lusteloosheid met tal van lichamelijke klachten.

Een voorbeeld van een acute situatie is  voedselvergifting , dan  verzwakt men in korte tijd door teveel vochtverlies. Hier zijn specifieke middelen voor die het snel verhelpen.

En dan vrouwen met stemmingswisselingen, b.v. voor de menstruatie. En na het  krijgen van kinderen verandert het leven van een vrouw dermate dat ze  in een postnatale depressie kan raken.  Ook de verandering die vrouwen doormaken als ze in de  overgang komen, waarbij slaapproblemen, gewrichtsklachten en natuurlijk opvliegers de bekende symptomen zijn, is veel te doen met middelen.